SPENT DUO: Erle Stang Fagervold (t.v.) og Anne Solhaug vil ha masse oppmerksomhet i forkant av årets TV-aksjon. Det er det minst en god grunn til.

Bamseklem for en god sak

Kreftfriske Erle og «Frivillig-general» Anne klemmer til i forkant av årets TV-auksjon. Nå trenger de din hjelp!

Publisert Sist oppdatert

Anne Solhaug, leder for Frivilligsentralen i Nordre Follo, er klar for å promotere Bamseklem-prosjektet. Og det er lit av et prosjekt som nå skal sjøsettes.

I flere måneder har frivillige sydd bamser som nå skal auksjoneres bort til inntekt for Barnekreftforeningen, årets mottaker av TV-aksjonen. 

Vi møter henne i forbindelse med at det skal produseres promoteringsvideoer av bamsene, og Anne har tatt med seg Erle Stang Fagervold, som vil dele et viktig budskap.

KAN BLI DIN: Følg med Frivilligsentralens Facebook-side. Da kan en av disse bamsene bli din.

Brenner for saken

Årets TV-aksjonen er nemlig til inntekt for en forening Erle har et personlig forhold til. 

– Dette er en viktig sak som jeg brenner for. Den trenger mer oppmerksomhet, forteller Erle.

Hun fikk leukemi da hun var fire år gammel og var syk i tre år. I dag er hun frisk og påpeker hvor viktig det er å holde familier samlet under sykeperioder. Hun har selv to brødre og reflekterer over utfordringene for familier som bor langt unna sykehus. 

– Søsken kan ofte føle seg oversett fordi det syke barnet får mye oppmerksomhet. Derfor er det så viktig at søsken også kan være sammen med resten av familien, sier hun.

Pengene fra årets TV-aksjon går til etablering av fire familiehus nær universitetssykehusene i Tromsø, Trondheim, Bergen og Oslo. Disse husene vil tillate familier med alvorlig syke barn å bo sammen under behandlingen. 

– Inntektene til familiehusene er veldig viktige. Det kan høres rart ut at pengene går til dette, men det er så viktig at familien kan være sammen, understreker Erle.

Bamse søker eier

I kinosalen i Kolben gjøres det klart for opptak. Anne og Erle sitter omgitt av tolv bamser de ønsker å fremme. De er ikke tilfeldig medbragt. På fanget til Anne sitter en bamse ved navn Elias, og duoen håper så inderlig noen vil by godt på den flotte karen.

– Det er mye arbeid bak hver bamse. Det tar tid å sy dem, sier Anne med et smil. 

– Jeg vet enkelte har vært utfordrende å lage, og de frivillige har brukt lang tid for å sikre at resultatet blir bra, spesielt siden de skal auksjoneres bort til inntekt for Barnekreftforeningen, fortsetter hun

Auksjoneringen starter denne helgen, og hver bamse vil bli auksjonert bort fram til den 20. oktober, som er den store aksjonsdagen.

BY PÅ BAMSE: Finn frem lommeboksen og by på denne og andre bamser.

Fyller 50 år 

I år er TV-aksjonen 50 år, og Solhaug oppfordrer alle til å slå på stortromma. 

– Det er viktig å gi. Det koster mye å bygge leiligheter, og prisene på hus er høye så man må trå til.

Hun oppfordrer til generøsitet, enten det er gjennom direkte donasjoner eller ved å melde seg som bøssebærer. 

– Det handler ikke bare om å gi penger. Å være bøssebærer er også en stor innsats, særlig hvis man føler at økonomien ikke strekker til, legger hun til.

Erle skal selv gå med bøsse. Nytt av året er at aldersgrensen for å være bøssebærer er redusert til 15 år.

Ønsker du en bamseklem?

For de som ønsker å delta i Bamseklem-auksjonen, kan man legge inn bud via Frivilligsentralens Facebook-side. Budene legges inn i kommentarfeltet til bamsen.

– Auksjonen avsluttes klokken åtte om kvelden. Den som byr høyest, blir den heldige eier av en bamse, smiler Anne. – Så det gjelder å følge med og legge inn et godt bud, fortsetter hun!

Powered by Labrador CMS