Sommer på landet med Anne
Temperaturene er deilige, og det er kanelbollene i Hvervenbukta også.
Det blåser friskt når vi besøker den røde, lille stuen i Hvervenbukta. Her driver Anne På Landet, drevet av ekteparet Anne Gravingen og Bendik Romstad.
For tre år siden startet de en ny bedrift, med en filosofi om å gi folket tilgang til ferske, kortreiste råvarer, og gode matopplevelser. Siden den gang har bedriften vokst kraftig. 21 personer jobber med konseptet, og trafikken er stadig økende.
– Det er mye jobb å starte fra bunn med en bedrift, akkurat som det er med maten vi serverer, men det er verdt det. Det betyr mye å skape sin egen arbeidsplass, og det betyr mye å skape mat og produkter som ikke bare metter magen, men som også er bygget på grunnprinsippet vårt om lokale råvarer og kvalitet, sier Anne Gravingen.
Travelt
Vi har røsket henne vekk fra kjøkkenet hvor hun står og elter og baker dagens ferske kanelboller. Det går alt fra 40 til 400 slike i løpet av en dag.
– Kanelbollene er nok kanskje det mest populære her, ja, men folk setter også veldig stor pris på rabarbra-slushen vår,
og det synes jeg er litt moro, for dette er et produkt som er unikt hos oss. Lammepølsene våre er også populære, og de er virkelig gode, sier Gravingen.
Allerede fra klokken 12.00 har det stått mennesker i kø for å kjøpe seg kaffe, te og smake på maten til Anne På Landet.
Les også: Bare lokale smilefjes
– Kundegrunnlaget vokser veldig her, og mange av dem som kommer, er gjerne gjengangere, som også ofte har med seg venner hit for å vise dem plassen. Vi merker også at mange kommer hit fordi de har blitt anbefalt å komme av venner. Det betyr nok at folk er fornøyde, sier hun.
Hun tar seg god tid til gjestene, selv på en travel sommerdag.
– Den gode samtalen er en viktig del av et sted som dette. Det skal føles litt som «hjemme», og være et lite pusterom i en travel hverdag. Her skal man ha de gode samtalene, og det skal vi som jobber her også bidra til. Dette skal være det motsatte av et sted med hurtigmat og korte setninger. Her skal det være hjemmekos og hjemmelaget mat, sier hun.
Strandmat
Mange forbinder strandmat enten med svette matpakker, engangsgrill-grillede pølser med tennvæskesmak eller annen hurtigmat. Det er nettopp dette Anne og Bendik ønsker å gjøre noe med.
– Hvem har sagt at strandmat behøver å være dårlig mat? Et besøk hos oss gir også en meropplevelse av strandbesøket, sier Gravingen.
Utenfor det røde huset er det et flott sitteområde hvor folk trives, og food-trucken står i bakgården i «hvile» akkurat nå.
– Den vil være på plass flere steder i Oslo-området i sommer, og skal også brukes til forskjellige eventer fremover, sier Gravingen.
Les også: Rå matglede på Oppegård
Et steinkast unna står også den hvite paviljongen. Det tar tid med oppussingen innendørs, men utvendig skal også den brukes denne sommeren.
– Vi kommer til å ha uteservering her når været tillater det i sommer, akkurat som i fjor, sier Gravingen.
Fremtiden
Planen er klar - stedet skal vokse og utvikles. Det er mange idéer.
– Men grunntanken skal være den samme. Selv om vi vokser, skal vi drive ting i tro med hva som var grunnidéen her. Jeg håper bare at folk fortsetter å besøke oss fremover, og at de tar turen innom når de er på stranden her, så skal vi fortsette å gjøre vårt beste for å gjøre sommeropplevelsene enda bedre, avslutter hun.