Suksess ved sjøen
Etter sin første sommer i Hvervenbukta, kan Anne Gravingen og Bendik Romstad konstantere at badegjestene elsker maten deres.
Forholdene i Hvervenbukta har blitt bare bedre og bedre, med både servering, nye toalettanlegg og mer til.
Den gamle badepaviljongen fra ca. 1760 blir nå også pusset opp. Og midt oppi dette står Anne På Landet fra Svartskog.
Kastet seg på
Da Oslo kommune ved påsketider i 2015 bestemte seg for å revitalisere kafédriften i Hvervenbukta, falt valget på Anne Gravingen og Bendik Romstad fra Svartskog.
Det ble dager med hardt arbeid for å få i stand kafeen i det røde huset på perlen i Oslofjorden. Nå viser det seg at arbeidet har vært mer enn verdt det.
– Erfaringene har vært over all forventning, sier Bendik Romstad, som er halvparten av Anne På Landet.
PS! Artikkelen fortsetter under bildet!
Går så det suser
Investeringen i både tid og penger har vist seg å være smart, for både badegjester og andre tilreisende elsker maten til Anne og Bendik.
– Besøket øker jevnt og trutt, og dermed er det behov for mer hjelp. Vi har vokst kraftig siden starten, så nå, medregnet dem som jobber med food-trucken vår, er vi ti hele stillinger. I sommer var det opptil 23 personer engasjert, sier han.
For det er ikke bare i den røde stuen at Anne på landet gjør seg bemerket. De er også en del av bybildet i hovedstadsområdet med sin food-truck.
Fra en eldre Citroën med karosseri av bølgeblikk har de solgt egenprodusert mat på gaten i flere år, og i tillegg til dette, har de også hatt uteservering utenfor den hvite, gamle paviljongen på Hvervenbukta.
Spesialiteter
Anne på landet innbyr på kortreist mat i den lille røde tømmerstuen på Hvervenbukta. De er kjent for å lage maten fra bunnen.
En spesialitet som er populær hele året er kanelbollene. Dette er et etterspurt tilbud som kundene reiser langveisfra for å smake.
I tillegg serverer de hjemmelagede kaker, og ikke minst de sagnomsuste lammepølsene, som kundene nærmest valfarter for å oppleve.
Nå som det er i ferd med å bli kjølig anbefales varm sjokolade laget på ordentlig dronningsjokolade, og i tillegg finnes det også kortreiste, egenplukkede produkter, som for eksempel tørket trakt-kantarell.
PS! Saken fortsetter under bildet
Badegjester og andre tilreisende til kafeen får skikkelig mat som er ekte og hjemmelaget, for her erdet lite e-stoffer, fritert potet og lunkne wienerpølser i lompe.
Anne ler ut svaret, da hun blir spurt om matfilosofien deres.
– Vi har jo ikke akkurat valgt letteste vei, for vi vil og skal tilby skikkelig mat og kortreist mat. Det å lage sitt eget syltetøy, plukke sin egen sopp og kunne bruke kjøtt-råvarer fra nabogårdene er en fin ting. Og når nærområdet har så mye bra å tilby, er det en selvfølge for oss. Den filosofien gjør også at dem henter rabarbra til sin egenproduserte slush i onkel Helge sin hage og hylleblomst fra hagen til mamma. Det som kan lages på hjemmebane, lages på hjemmebane, sier hun.