NY TENNISHALL PÅ SOFIEMYR
Klare til å spre tennisglede
– Med den nye tennishallen kommer interessen for tennis til å eksplodere, sier Leif Wedøe (51) og Roald Albrigtsen (55) i Kolbotn Tennisklubb.
Wedøe og Albrigtsen sier den nye tennishallen, som er budsjettert til 34 millioner kroner, er et fantastisk samarbeidsprosjekt mellom KIL fotball og Kolbotn tennisklubb.
De har jobbet sammen i ti år om å utarbeide en hall, og sørget for et godt samspill på anlegget mellom fotballspillere, tennisspillere, trenere, foreldre, publikum, SFO-aktiviteter og skoler.
– Samarbeidet mellom fotball og tennis er unikt i norsk sammenheng, sier Wedøe.
Han sier den nye tennishallen betyr enormt for tennisinteresserte i kommunen, og påpeker at anlegget vil fordoble vinterkapasiteten til tennisklubben.
– Vi forventer også å fordoble medlemsmassen fra dagens 250 til 500 utøvere i løpet av to år, basert på erfaring fra den nye tennishallen på Nesodden.
Les også: Grønt lys for ny kunstgressbane
– Flott møteplass
De siste tre månedene har komiteen jobbet tett med arkitekten om utformingen av den nye tennishallen, som skal bygges på en kommunal tomt i Sofiemyr idrettspark, rett ved den eksisterende kunstgressbanen.
– Du vil se mye aktivitet når du kommer inn i hallen. Når anlegget står klart, blir det fire tennisbaner og mye fellesarealer. Fotball- og tennisgruppene skal dele på fasilitetene som garderober, toaletter, tribuner, styrkerom, kiosk, kafé og møtelokaler for trenerne. Det blir en slags en mini-crossover med sosial mylderarena og en flott møteplass for folk på tvers av alder og interesser, sier Wedøe og Albrigtsen.
Ferdigstillelse: Sommeren 2020
– Til våren skal reguleringsplanen for Sofiemyr idrettspark behandles politisk. Etterpå blir det en høringsprosess på seks uker. Går alt etter planen, kan anleggsarbeidene starte om ett år og da kan anlegget stå klart sommeren 2020, sier Wedøe.
Oppegård kommune er villig til å innvilge kommunalgaranti på opptil 40 millioner kroner under forutsetning av at tennisklubben kan stille med 15 prosent egenkapital til prosjektet.
Videre har klubben fått forhåndstilsagn om lånefinansiering gjennom Kommunalbanken til en lav rente (1,5 prosent) basert på avgitt kommunal garanti, og prosjektet er også spillemiddel-berettiget gjennom tippemiddelordninger.
– Når anlegget er ferdig, vil tennisklubben sitte igjen med en gjeld på omtrent 12 millioner som skal nedbetales over 30 år, sier Wedøe.
Lånegarantien forutsettes langsiktig sambruk med kommunen. Den nye tennishallen skal planlegges med et aktivitetsrom for SFO-barn, og det forutsettes at garderobene og tribunen kan brukes av skolene på dagtid mellom klokken 08:00 og 15:00.
Saken om kommunalgaranti på inntil 20 millioner kroner for Kolbotn Idrettslag Fotball ble vedtatt i formannskapet forrige uke, men skal også behandles i kommunestyret 10. desember.
– Med de to kommunalgarantiene på plass har vi det vi trenger for å komme videre i fellesskap, sier Wedøe.
Fotballgarderober
– Realisering av dette prosjektet vil muliggjøre bygging av nye fotballgarderober slik at KIL vil få et fullverdig helårsfotballanlegg for sine 1050 medlemmer i fotballgruppen, sier Albrigtsen.
Han legger til at de nye fotballgarderobene vil tilfredsstille krav til toppserien fra Norges Fotballforbund, som er viktig for KIL med tanke på at nåværende kunstgressbane på Sofiemyr blir en arena for toppserien når gressmatten blir skiftet.
Det skal tilrettelegges for separate fotballgarderober i nordenden av hallen.
I tillegg vil det være tilpasset bygging av sittetribuner for Sofiemyr kunstgressbane.
Snart 50 år gammel
Kolbotn Tennisklubb (KTK) har eksistert siden begynnelsen av 1970-tallet. Klubben har i mange år driftet eget tennisanlegg med fire utendørs grusbaner, eget klubbhus og tennisboble som settes opp over to av grusbanene for vinterbruk.
Driften av klubben er solid, og klubben har i alle år driftet og vedlikeholdt eget tennisanlegg uten noen form for ekstern økonomisk støtte. Klubben har 250 medlemmer hvorav flesteparten er barn og ungdom.
Klubben driver flere aktiviteter for barn og ungdom slik som SFO-tennis, tennisskole, organiserte treninger og utdannelse av unge tennistrenere.
Nåværende tennisboble er 32 år gammel og er overmoden for utskifting. Boblen er både uøkonomisk i drift, lite miljøvennlig (blir varmet opp av tung olje), har høyt støynivå, dårlig belysning og dårlig dekke.
Les også: Derfor sa de nei til kunstgress på Tømtebanen