PIZZA-JUBEL: Det ble skikkelig god stemning på en ellers rolig onsdagskveld, da Oppegård Avis overrakte gladnyheten. Fra venstre: Anna Weber, Linda Eiksund, Anette Kristin Embretsen og Kjersti Lehn.

Jubler over pizza-tronen i Oppegård

Kullebunden Spiseri trosset tøff konkurranse og sikret seieren i Oppegård Avis' store kåring av italiensk pizza.

Publisert Sist oppdatert

– Det er kjempegøy, men jeg er egentlig ikke overrasket. Nei, jeg kan vel ikke si det. Altså vi har brukt mange år på å perfeksjonere oppskriften vår, jubler Kullebunden-eier, Anette Kristin Embretsen.

– Hva er hemmeligheten?

– Det er først og fremst gode råvarer med kvalitet. Det koster litt mer, og man kan få billigere varer, men vi tror på å gjøre det ordentlig. I deigen vår bruker vi blant annet italiensk ølgjær i stedet for vanlig gjær, vi er nøye på riktig temperatur og vi tester oss frem til det vi liker. Det gir tydeligvis resultater, sier en storfornøyd  Anette Kristin Embretsen til Oppegård Avis.

Gode produkter

Heller ikke når det gjelder saus, er det tilfeldig valgt hos Kullebunden Spiseri.

– Vi bruker økologiske tomater fra Italia, som vi mikser med olivenolje og basilikum. Jeg kan hente den for deg, sier hun og løper inn på kjøkkenet. 

Og da hun returnerer er det både med en stor tomatsaus-boks og den største mozzarella-pakken Oppegård Avis har sett i alle fall.

HEMMELIGHETENE: Dette er produkter som sørger for høy kvalitet. En ordentlig god tomatsaus og mozzarella av ypperste klasse må til.

Gode råvarer, god tid, prøving og feiling er andre stikkord.

– Vi bruker minimum to dager på deigen, helst tre.

Tøff konkurranse

– Det åpner italienske pizza-steder på alle kanter rundt dere. Vinoria ligger vegg i vegg, Bagolina åpnet nå i vår og det er mange andre om beinet. Likevel er det den gode gamle traveren her, som vinner, utfordrer Oppegård Avis.

– Det er dritkult. Kjempegøy. Og det er en ære. Det er som du sier veldig mange som tilbyr pizza og vi er vel kanskje på et makspunkt, spør og konstaterer hun. 

– Det er ikke noe sjokk at vi lager god pizza altså, for vi får faktisk mye skryt for pizzaene våre, skyter Kjersti Lehn inn. – Vi har hørt det før at noen synes vi er best, legger hun til.

VINNERPIZZAEN: Pepperoni-pizzaen til Kullebunden oppnådde best poengsum av samtlige pizzaer i testen.

– Ja, og nå har dere det svart på hvitt, sier redaktør Bjørshol og overrekker det uhøytidelige beviset på at Kullebunden Spiseri er bygdas beste på italiensk pizza - nemlig et metallskilt med teksten «The best pizza in town».

Mens Anette endelig kan kalle seg hele Kolbotns pizza-dronning, er datteren Silje Marie både kronprinsesse og fremtidig prinsesse-mor.

– Hun venter en ny arving i pizza-dynastiet, flirer Anette, før hun roser datteren for å ha overlevd utallige smaksprøver og tester.

Spesialtilbud

– Vi håper dette trekker litt folk, for det er stille om dagen. Det må da vel hjelpe litt av vi blir kåret til bygdas beste pizza, rett før helga, sier hun og lanserer et spontant vinnertilbud på sparket til alle lesere av OAVis.no:

– For å feire seieren kjører vi et take away-tilbud til alle som leser denne saken. Bestiller du i appen vår online og skriver inn Oavis25, så skal de få 25 prosent rabatt hos pizzadronningen både fredag og lørdag, gliser Anette og resten av pizzagjengen på Kullebunden Spiseri. 

Powered by Labrador CMS