FORNØYDE: Eskil Bjørshol, Bente Wardenær og Thomas Trøa er strålende fornøyde etter dagens offentliggjøring av opplagstall.

Jubler for ferske abo-tall

– Bare vent til neste år! Da skal vi bli enda større, lover OAvis-redaktør Eskil Bjørshol.

Publisert Sist oppdatert

Hvert år presenteres avisenes offisielle opplagstall med brask og bram. Ja, i hvert fall av deler av mediebransjen. For der enkelte lager store saker om abonnent-fremgang og pengesuksess, lar andre disse sakene forbigå i stillhet.

Oppegård Avis har aldri hatt for vane å lage journalistikk på disse tallene, av den enkle grunn at vi aldri har blitt nevnt.

Før nå.

Da vi forlot papiravisbransjen og gikk over til å være en ren digital avis i 2023, søkte vi også opptak i Landslaget for lokalaviser (LLA). Den søknaden ble innvilget og vi har derfor  også blitt innlemmet i Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

Blant annet betyr det at vi nå kan klages inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) og at abonnementstallene våre blir offentlige.

– Dette er herlige tall

Og det er med stor glede at vi kan konstatere at Oppegård Avis allerede har spist en solid bit av abonnements-kaken i vårt distrikt. Ifølge de offisielle tallene har vi nemlig hele 2.010 abonnenter.

Det vil si, 2010 husstander, der både mor og far og barn deler på familiens innlogging.

Det fryder Oavis-redaksjonen.

– Dette er herlige tall. Vi hadde et mål om 1.000 abonnenter i løpet av 2023 og 2.000 abonnenter i løpet av 2024, og det har vi allerede klart. Men tro ikke at vi gir oss med det. Bare vent til neste år! Da skal vi bli enda større, bruser redaktør Eskil Bjørshol.

Det vil i så fall være en enorm prestasjon i den tøffe avisbransjen, for bransjetall viser at opplagstallene for første halvår av 2024 stort sett er helt like, sammenlignet med samme halvår i 2023.

– Lokalavisen står sterkt

Landslaget for lokalaviser sin generalsekretær Tomas Bruvik, sier dette om opplagstallene:

– Stabile opplagstall vitner om at lokalavisene står sterkt landet rundt. Vi gleder oss over at folk setter pris på avisene våre og den redaktørstyrte, troverdige journalistikken, sier Tomas Bruvik.

Blant LLAs medlemsaviser er det Dag og Tid som går mest fram i antall eksemplarer. Den nynorske ukeavisa for kultur og politikk øker med 702 og har et totalopplag på 14.752.

– Eit nytt halvår med framgang. Det er kjekt, og det syner at ein kan få det til utan å ha eit stort mediekonsern i ryggen, eller å ty til klikkjournalistikk. I Dag og Tid-spaltene er det ingen som «rasar» eller er «i sjokk», seier Dag og Tid sin redaktør og dagleg leiar Svein Gjerdaker.

Det er musikk i ørene til Bjørshol, som heller ikke har noen rik onkel i ryggen.

– Ingenting gleder meg mer enn å «spise» litt av konsernkronene til avisene som omkranser oss i Oppegård. At vi har jobbet inn hele 2.000 abonnenter på så kort tid, i et marked med knalltøff konkurranse, er helt strålende.

JOBBER PÅ: Eskil Bjørshol lover å gjøre som gjengen i Nidar-reklamen, å «bare jobbe på» videre.

Stø kurs fremover

Det er skummelt å være skråsikker om fremtiden, men Bjørshol er optimistisk med tanke på Oppegård Avis.

– Målingene våre viser at det med jevne mellomrom er betydelig flere som klikker på sakene våre, enn som er betalende abonnenter. Det tyder på at sakene våre skaper stor interesse og nysgjerrighet der ute. Vi skal fortsette å lage masse god lokaljournalistikk, og så har vi tro på at det vil gi oss de resultatene vi fortjener, sier han.

Her er noen relevante digitale opplagstall fra vårt utvidede nærmiljø, som inkluderer både en regionavis og flere lokalaviser:

Østlandets Blad: 6.340

Akershus Amtstidende: 5.245

Enebakk Avis: 1.125

Ås Avis: 1.207 

Vestby Avis: 2415

PS: Hva tror du om fremtiden til Oppegård Avis? Klarer vi 3.000 abonnenter i løpet av 2025?

Powered by Labrador CMS